fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Gecertificeerd isolatiebedrijf voert spouwisolatie uit

Kwaliteitscertificaten: Veilig werken

Hoe belangrijk zijn kwaliteitscertificaten?

Het is verstandig om uw huis te laten isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Maar waarom eigenlijk? Wat is de meerwaarde hiervan en wat betekent zo’n kwaliteitscertificaat nou eigenlijk?

Kwaliteitscertificaten: Wat is de meerwaarde?

Een gecertificeerd isolatiebedrijf is verplicht zich te houden aan de bouwtechnische spelregels voor het isoleren van spouwmuren, vloeren en kruipruimtes. En hierop wordt ook gecontroleerd. Tijdens de werkzaamheden kan er onverwachts een inspecteur langs komen die checkt of er gewerkt wordt volgens de richtlijnen.

Naast de externe werkwijze moet ook de interne organisatie goed georganiseerd zijn, bijv. op de afdeling planning of klantenservice. Tijdens verplichte audits moet het isolatiebedrijf hiervan verantwoording afleggen.

Eigenlijk is de certificering te vergelijken met de APK-keuring voor de auto. De certificering houdt het isolatiebedrijf scherp en is bedoeld de consument zekerheid te geven op kwaliteit.

Isolatiespecialist.nl: Gecertificeerd isolatiebedrijf

Isolatiespecialist.nl is een gecertificeerd isolatiebedrijf. Ons werk wordt gecontroleerd door 2 onafhankelijke kwaliteitscentra: SKG – IKOB en Insula Certificatie. In de tabel hieronder vindt u terug bij welke keuringsinstantie u moet zijn voor welk systeem, evenals onze certificaatnummers (Tip voor mobiele gebruikers: Is uw scherm niet breed genoeg? Draai hem dan even horizontaal om de hele tabel te zien).

Overzicht Kwaliteitscertificaten materiaal

Systeem Product Keuringsinstantie Certificaat
Spouwmuurisolatie Knauf Supafil SKG-IKOB SKGIKOB.011018.02.NL
HR++ isolatieparels SKG-IKOB SKGIKOB.011018.02.NL
Aminotherm SKG-IKOB SKGIKOB.011018.02.NL
Vloerisolatie Icynene SKG-IKOB IKB2137/18
HR++ Isolatieschuim SKG-IKOB IKB2137/18
Reflectiefolie Insula Certificatie 140-167
PIF isolatiefolie Insula Certificatie 140-167
Ecose dekens Insula Certificatie In progress, fabrikant is hiermee bezig
Bodemisolatie Isolatieparels Insula Certificatie 2122-167
  Isolatiechips Insula Certificatie 2122-167

VENIN: Branchevereniging erkende isolatiebedrijven

Naast de certificering is Isolatiespecialist.nl ook aangesloten bij de VENIN. Dat is de branchevereniging van erkende isolatiebedrijven. Bij onverhoopte geschillen kan gebruik gemaakt worden van de geschillencommissie.

Veiligheid: Safety Culture Ladder

Veiligheid staat bij Isolatiespecialist.nl hoog in het vaandel. Onze adviseurs en monteurs worden goed getraind en krijgen de juist persoonlijke beschermmiddelen hiervoor. Maar, een veilige werkcultuur is misschien wel net zo belangrijk. De Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) is een instantie die onderzoekt of beide vormen van veiligheid aanwezig zijn binnen een bedrijf.

Er zijn, verspreidt over verschillende dagen, gesprekken gevoerd met al het personeel. Samen werd het gewenste gedrag op de werkvloer vastgesteld en werd er ook gesproken over ongewenst gedrag. Life saving rules zijn opgesteld en de voornaamste risico’s van ons werk werden besproken. Ook werd er bij een praktijkopdracht gekeken of we wel volgens de richtlijnen aan het uitvoeren waren. Wij zijn erg blij met het behaalde resultaat en onze certificering Safety Culture Ladder.

Meer informatie Safety Culture Ladder

Wilt u meer informatie over de Satefy Culture Ladder? Hoe gaat het nou precies in zijn werk en wat is bij ons gewenst en ongewenst gedrag? Wij leggen het u graag uit in onze Safety Culture Ladder blog.

 

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag