fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Kruipruimte isolatie kosten

Kruipruimte isolatie kosten

Vraagt u zich af wat de kosten zijn voor kruipruimte-isolatie en hoeveel u ermee kunt besparen? En hoe zit het met de beschikbare subsidies? Op deze pagina vertellen we u alles wat u moet weten over de kosten, besparingen en subsidies van kruipruimte-isolatie (bodemisolatie). Ontdek hoe u kunt profiteren van een warmer en energiezuiniger huis!

Het is belangrijk te weten dat de kosten voor kruipruimte-isolatie op deze pagina indicatief zijn en sterk afhangen van de situatie van uw woning. Wilt u precies weten wat de prijs is voor kruipruimte-isolatie? Vraag dan eenvoudig een GRATIS kruipruimtecheck aan.

Vraag GRATIS advies aan!

U overweegt vloerisolatie? Vraag gerust een vrijblijvend(!) isolatieadvies aan t.w.v. € 75,-!

Gratis isolatie advies op maat

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vloerisolatie of bodemisolatie: Maakt dat uit?

Jazeker! U kunt de kruipruimte effectief isoleren op twee manieren: door isolatie aan te brengen aan de onderkant van de vloer (vloerisolatie), wat bekend staat als vloerisolatie, of door isolatiemateriaal direct op de bodem van de kruipruimte te plaatsen, wat we bodemisolatie noemen. Beide methoden hebben hun eigen kenmerken en kosten, die afhankelijk zijn van de gekozen isolatiematerialen en de specifieke situatie van uw kruipruimte, bijvoorbeeld of deze droog of vochtig is.

De kosten voor bodemisolatie zijn over het algemeen lager dan die voor vloerisolatie. Bodemisolatie kan al vanaf ongeveer €25,- euro per vierkante meter worden aangebracht. Dit type isolatie is vooral geschikt voor vochtigere kruipruimtes, die veel voorkomen in Nederland, en helpt bij het verminderen van vochtproblemen en het verbeteren van de algemene luchtvochtigheid in uw huis.

Vloerisolatie daarentegen, is iets duurder met kosten variërend van 30 tot 70 euro per vierkante meter. Ondanks de hogere investering, wordt vloerisolatie aanbevolen door Isolatiespecialist.nl vanwege het hogere rendement. Het houdt de warmte beter vast, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat en besparingen op uw energierekening. Een belangrijke voorwaarde voor vloerisolatie is dat de kruipruimte minimaal 50 cm hoog moet zijn en droog dient te zijn om optimale isolatiewaarden te garanderen.

Kruipruimte isolatie kosten: Waar moet ik rekening mee houden?

De kosten voor kruipruimte isolatie in een rijtjeshuis beginnen bij ongeveer 1250 euro, maar kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de kruipruimte. Een kruipruimte die gemakkelijk toegankelijk is, kan sneller en efficiënter worden geïsoleerd dan een kruipruimte die gevuld is met modder of bezaaid met leidingen.

In sommige gevallen is slechts een deel van de kruipruimte direct toegankelijk; dit kan betekenen dat er een ’tunnel’ onder de fundering moet worden gegraven om de isolatie overal aan te kunnen brengen. Dit alles beïnvloedt zowel de complexiteit van het project als de uiteindelijke kosten.

Besparen in Rotterdam

Isoleren = Besparen!

Wilt u gaan besparen? Klik op onderstaande knop om contact op te nemen en wij helpen u op weg!

Klik hier voor contact!

Bodemisolatie is goedkoper: Hierdoor ook meteen minder goed?

Dat is onzin. Het is wel belangrijk goed te kijken of bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) de beste oplossing is. Bodemisolatie is zeer effectief bij lage en natte kruipruimtes. Heeft uw woning een wat hogere en droge kruipruimte is het verstandig te kijken naar vloerisolatie. De vloerisolatie kosten voor een gemiddelde rijwoning zijn vanaf 2.200 euro.

Kruipruimte isolatie: Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten kruipruimte-isolatie: HR++ isolatieparelsisolatiechips en schelpenisolatie De isolatieparels en isolatiechips zijn gemaakt van piepschuim (EPS). Schelpenisolatie zijn natuurschelpen. U zou kunnen zeggen dat dit de meest natuurlijke manier van bodemisolatie is.

Schelpen hebben wel een lage isolatiewaarde dan de andere 2 genoemde isolatiematerialen. De kosten voor schelpen zijn wat hoger, ca. €40,- euro per m2. Bijkomende kosten zijn mogelijk ventilatieroosters voor de kruipruimte, dit is bij natuurschelpen noodzakelijk.

Bodemisolatie: Wat zijn de Rd-waardes?

Hieronder wordt in de grafiek weergegeven wat de Rd-waardes zijn van de volgende isolatiematerialen:

  • HR++ parels
  • Isolatiechips
  • Natuurschelpen

Kruipruimte isolatie: Is er subsidie mogelijk?

Absoluut! U kunt 6 euro per m2 isolatie subsidie krijgen voor de kruipruimte isolatie. Het is wel belangrijk dat de kruipruimte isolatie de goede isolatiewaarde heeft. Deze moet namelijk minimaal Rd 3,5 zijn. Daarnaast is de voorwaarde dat u minimaal nog 1 isolatiemaatregel neemt, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie. Wij kunnen ons voorstellen dat u over de isolatie subsidie vragen heeft. Neem gerust contact op!

Goed nieuws! Sinds 1 januari zit er extra subsidie op biobased isolatiematerialen, zoals Hennep en Vlas. Deze extra subsidie bedraagt voor vloerisolatie €2,- per m2 en voor bodemisolatie €1,- per m2.

Kruipruimte isolatie: Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van kruipruimte isolatie is normaliter ruim 6 jaar. Wanneer u gebruik maakt van de subsidie wordt dit korter: nog geen 5 jaar. Hoe hoger de gasprijs, hoe meer de financiële besparing.

Offerte kruipruimte-isolatie

Wilt u weten wat de beste oplossing is voor uw huis en wat de kruipruimte-isolatie kosten zijn? U kunt bij ons een gratis kruipruimte check aanvragen. Na afloop van deze check ontvangt u een duidelijk advies en een kostenplaatje. De kruipruimtecheck is vrijblijvend, zonder verplichtingen

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag